کاکتوس گیاهی است از خانواده کاکتوسیان (Cactaceae) که گیاهان آن اغلب خاردار و گوشتی می باشند. این گیاه بومی شمال و جنوب و نواحی مرکزی آمریکا می باشد. گیاهی است که نسبت به کم آبی و خشکسالی بسیار مقاوم است.

ساختمان گیاهشناسی آن به این گونه است که با ریشه های عمیق خود آب را جستجو کرده و در ساقه های شبکه مانند خود ذخیره می کند و از آنجاییکه برگ ها به شکل تیغ در آمده اند سطح تبخیر آب در گیاه به حداقل رسیده است.

تفاوت میان این سه دسته در تفاوت‌های ظاهری و ژنتیکی آنهاست. دسته اول در واقع کاکتوسهایی هستند که کاملاً داری برگ می‌باشند و از نظر ظاهری تا حدودی مانند گلهای رز رونده می‌باشند با این تفاوت که آنها از خانواده کاکتوسها و دارای آرئول هستند. دسته دوم کاکتوسهایی هستند که دارای برگهای موقتی هستند که در جوانه‌های نو ظهور دیده می‌شوند و به سرعت و بر اثر افزایش سن و کمبود رطوبت می‌ریزند. دسته سوم کاکتوسهایی هستند که اصلا و ابدا برگی در آنها مشاهده نمی‌شود که این دسته تمامی خانواده‌های اکینو کاکتوس و انواع سروس‌ها را شامل می‌گردند.

مامیلاریا الانگاتا

مامیلاریا الانگاتا

شرایط پرورش مامیلاریا

مامیلاریا دسته ای کاکتوس ها می باشند که تیغ ها و آرئول آن کمی برجسته و شبیه به داران شده است ، به همین دلیل به آن ها مامیلاریا می گویند یعنی ( کاکتوس دار ). تیغ های این واریته  زرد رنگ می باشند. کاکتوس به شکل استوانه گرد بوده و دارای های پاجوش های زیبادی دذر اطراف می باشد. گلهای صورتی رتگ  رنگ با مرکزیت زرد رنگی در تابستان تولید میکند که پس از افتادن گلبرگ ها تبدیل به میوه و نهایتا بذر می شوند. هوای سرد تا نهایتا تا 10 درجه بتوانند تحمل کنند بعد از آن سیاه و کبود شده و از بین می رود.

تکثیر

تکثیر این گیاه از طریق بذر و تقسیم و کاشت پاجوش ها  می باشد و تمام کاکتوس ها به یک شکل قابل کاشت هستند. بذرهای کاکتوس بسیار ریز بوده در نتیجه نحوه کشت باید طوری باشد که بذرهای ریز بتوانند جوانه بزنند. برای کاشت کاکتوس ها در منزل باید ابتدا خاک کاکتوس را آماده کرده و در قابلمه یا مایکروفر جوشانید تا ضدعفونی شود.پس  از آن یک لایه کوکوپیت روی خاک ریخته تا به خوبی رطوبت را در خود حفظ کند سپس در یک بستر کاشت مثل ظرف نان ریخت و با آب همراه قارچکش کاربندازیم آبیاری کرد ، سپس بذور را روی خاک پاشیده و درب ظرف را باید بست تا بخار و رطوبت به 100 درصد برسد ، بعد از گذشت یک هفته بذور جوانه زنی می کنند و لازم است روزی یکبار هوادهی شوند تا با محیط بیرون بدون سرپوش سازگار شوند. همزمان با هوا دهی و در روز 40 ام نیاز است با سم کاپتان آبیاری انجام شود تا از بروز بیماری های مرگ گیاهچه پیشگیری شود. بعد از اینکه به اندازه یک نخود رسیدند باید از سنگ ریزه یا پوکه صنعتی یا معدنی روی خاک پخش کرد تا بدنه ی کاکتوس ازآن پس به کوکوپیت برخورد نکند و همینطور بتوانه محکم و سفت و بدون افتادگی رشد و نمو کند.

قلمه زدن مامیلاریا الانگاتا

قلمه زدن مامیلاریا الانگاتا

ریشه دار شدن قلمه

ریشه دار شدن قلمه


مشخصات

آخرین جستجو ها